Waarom mindfullness?

Heb je het gevoel dat je geleefd wordt door je agenda of door de hectiek van de dag? Bestaat jouw dag uit heel veel dingen die ‘moeten’?  Of staan je gedachten niet stil en ben je alleen maar met ‘straks’ bezig, met wat je nog allemaal moet doen? Of blijven je gedachten  steeds maar weer terugkeren naar iets wat gisteren niet helemaal lekker liep en dat je dat toch anders had moeten aanpakken?

Dan is de achtweekse mindfulnesstraining misschien wat voor jou. Mindfulness staat voor open en bewust aanwezig zijn in het huidige moment. In acht wekelijkse bijeenkomsten leer je hoe je je aandacht kunt trainen, je aandacht bij het hier en nu kunt houden. Hoe je stress kunt leren herkennen en er bewuster mee om kunt gaan.

Door wie?

Ik heb vijf jaar als huisarts op Ameland gewerkt en nu werk ik al weer sinds 2003 als huisarts aan de wal, maar woon nog steeds met veel plezier op Ameland. In mijn vak zie ik mensen vaak gebukt gaan onder stress en hiervan klachten krijgen zoals bijvoorbeeld  slecht slapen, pijnlijke spieren, somberheid of een burn-out.

Ook in mijn eigen leven en werk als huisarts merkte ik dat het lastig is om in het moment zelf te leven en niet meegesleurd te worden door de hectiek van onze huidige maatschappij. Ik ben in contact gekomen met mindfulness en na jaren zelf cursussen te hebben gevolgd, heb ik in 2018 de opleiding tot mindfulnesstrainster gevolgd.

In oktober 2022 start ik weer met een nieuwe  mindfulnesscursus op Ameland. Deze cursus bestaat uit acht avonden en is gebaseerd op de MBCT.

Op maandagavond 12 september geef ik een kennismakingsavond. Wil je weten of mindfulness wat voor jou is en waar de cursus uit bestaat, geef je dan op voor de kennismakingsavond. Er zijn geen kosten aan verbonden. Voor vragen en om je op te geven, stuur een mailtje naar:  desiree@wadnmindfulness.nl