Waarom mindfullness?

Toen ik van mezelf begon te houden,
wilde ik niet langer in het verleden leven en me geen zorgen meer maken over de toekomst.
Nu leef ik alleen in het moment, in het hier en nu, waarin alles gebeurt.
En ik noem dat: ZIJN

Charlie Chaplin

We zijn heel vaak in ons hoofd bezig en blijven maar malen en denken. Dat hoofd van ons zegt dan ook nog eens dat we van alles ‘moeten’ en we lopen dan rond met een to-do-lijst die we moeten afvinken. Als je een studie doet of je moet iets voor je werk doen, dan kan het kan heel handig zijn om dingen te overdenken. Bij praktische dingen is ‘ons hoofd’ met het plannen juist heel handig….maar….

Is of er balans is in jouw leven? Leef je in het hier en nu?

    • Doe jij ook nog dingen die je graag wil doen of streep je die als eerste weg omdat er nog zoveel moet?
    • Kun jij in het moment zijn en genieten van de dingen om je heen of merk je die niet op omdat je zoveel in je hoofd zit?
    • Stress jaagt je vaak alleen nog maar meer in je hoofd, in het denken. Bij praktische problemen kan denken een ‘uitweg bieden’.  Bij emotionele problemen vaak niet en draai je jezelf alleen maar verder vast.

Wil je met aandacht leren leven, in het moment zelf? Wil je beter leren omgaan met stress? Dan is mindfulness misschien wat voor jou. Je leert andere vaardigheden waardoor je anders om kunt gaan met dingen, anders om kunt gaan met stress. Hierdoor wordt  je niet geleefd  maar kun je bewuste keuzes maken. Niet een gebeurtenis bepaalt jouw leven, maar hoe jij omgaat met die gebeurtenis.

Ik geef mindfulnesstrainingen aan groepen en ik begeleid nu ook mensen één op één door middel van minful coaching. Wil je meer weten over een minfulnesstraining of coaching neem dan contact met mij op.

Wie ben ik?

Ik heb vijf jaar als huisarts op Ameland gewerkt en nu werk ik al weer sinds 2003 als huisarts aan de wal, maar woon nog steeds met veel plezier op Ameland. In mijn vak zie ik mensen vaak gebukt gaan onder stress en hiervan klachten krijgen zoals bijvoorbeeld  slecht slapen, pijnlijke spieren, somberheid of een burn-out.

Ook in mijn eigen leven en werk als huisarts merkte ik dat het lastig is om in het moment zelf te leven en niet meegesleurd te worden door de hectiek van onze huidige maatschappij. Ik ben in contact gekomen met mindfulness en na jaren zelf cursussen te hebben gevolgd, heb ik in 2018 de opleiding tot mindfulnesstrainster gevolgd.

In het voorjaar van 2024 start ik weer met een nieuwe  mindfulnesscursus op Ameland. Deze cursus bestaat uit acht avonden en is gebaseerd op de MBCT.

Wil je weten of mindfulness wat voor jou is? Voor vragen en om je op te geven, stuur een mailtje naar:  desiree@wadnmindfulness.nl. Ik neem dan contact met je op.